söndag 19 september 2010

länge sen sist.. tiden går fort



Ja, fullt upp är väl det minsta man kan säga att jag har. Just nu är jag ute på praktik. Har 2 veckor kvar att göra, sen är 4 veckors arbete slut. Då återgår jag till skolans värld. Jag är just nu ute och studerar hur hemtjänsten fungerar och så här i valtider så är det en klassiker att få höra ifrån de något äldre människorna jag möter följande.. - Du har väl röstat?? Jadå det har jag svarar jag glatt.. Jag hoppas du röstade rätt.. Ja det få vi väl hoppas svarar jag tillbaka. Blir väldigt fundersam över denna mening..
jag hoppas du röstade rätt?

Rätt som i samma som de har röstat? eller rätt som i att rätt statsminister ska styra?? Ja det är inte lätt att veta vad de menar.. men jag ler och ser glad ut och de verkar vara nöjda med mina svar..

Barnen växer så det knakar.. Tindra sitter med oss vid köksbordet numera när vi äter middag. Hon blir 5 månader nästa vecka... det känns som att hon kom för en vecka sedan.. Fattar inte vart tiden tog vägen..

Theodor ska börja på dagis om 2 månader. Nästa fredag fyller han 2 år... Han som nyligen var min lilla plutt och mitt och Thomas första gemensamma barn.. Nu har vi 2??!!! vart tog tiden vägen??

Zebbe fyller sju om snart 2 månader.. han har börjat i ettan.. GALET!! han var ju nyligen nyfödd...

Felicia har börjat i 2. an och har i torsdags börjat på gymnastik. Fristående, hjula och stå på händer var några utav de saker hon fick testa på..Hon verkar vara glad över att få göra något. Min förhoppning är att hon även får en del tjejkompisar.. så att hon skaffar sej ett eget liv.. hon hänger mycket med Zebbe. Syskonkärlek är bra. men det måste finnas en gräns..

Preben.. ja, vår stora lilla kille.. Jag satt i veckan på praktiken och insåg att jag har känt Preben sen han var 5 år.. 5 år... det är ju jättelitet.. Han gick ju på dagis då!!! Nu i 3:an ( i norge räknar man lite annorlunda... förskoleklass är års 1 i norge..men de lär sej samma saker som här.. ).

Vart tar tiden vägen.. Frille då??!! Jodå vildhunden själv.. Underbar inomhus och unghund ute.. Märks att han börjar intressera sej för andra hundar.. tikar... ojojoj.. kommer en tik förbi så trampar han med framtassarna och gnyr.. eller rättare sagt ylar lite.. Han e så söt..  mattes lillkille... dock har fasoner som att hoppa upp på mej efter att han bajsat kommit tillbaka.. fattar inte.. hmhm måste funedra lite på vad jag kan ändra på. Så fort han släppt den sista plumsen, så siktar han in sej på mej och ska börja busa.. morr.. men det bästa knepet jag har just nu är att bara ignorera honom.. då slutar han ibland ganska så fort..

Jag själv då?? Jodå, plugg, plugg och plugg.. sedan familjen.. ja det är ungefär det jag hinner med just nu.. Fattar inte att det ska ta så mycket tid alltihop.. Jag vill ju ha tid över för att träffa släkt och vänner också... Men nåja, det kommer...

Ha det gott så länge..

mvh