lördag 3 juli 2010

Inställd resa och räddare i nöden...

Idag var det tänkt att jag och min vän skulle ensamma dra iväg på en dygnskryssning.. Tyvärr så kom det lite ivägen och vi fick ställa in resan.. Dock kommer den att bli av lite senare, kanske framåt hösten... Istället så kom hon hit med sin familj och vi badade i poolen och grillade gott. Så mysigt :)

Min bror kom hit som en räddare i nöden.. Jag höll nämligen på att kasta ut datorn för att den inte gjorde som jag ville.. Men nu har min käre bror hjälpt mej så nu är jag igång igen med datorn.. Underbar bror man har som står ut med en storasyster med kort stubin när det gäller datorn... :)

Igår scannade jag in lite mer än 100 kort på Felicia, JISSES vad lik hon och Tindra är varandra,, Ska leta fram 2 kort och visa er imorgon.

Jag är inte klar med Felicias första album ännu, så ikväll ska jag sätta mej och fortsätta med det...

Varmt och väldigt soligt idag... pust... skönt med lite kvällssvalka...

Ha det gott så länge..

torsdag 1 juli 2010

Vatten över huvudet??? Ja, kanske...

Imorgon ska jag påbörja ett stort projekt här hemma. Bor man som vi på en "pytteliten bostadsyta" så gäller det att ha så få och onödiga saker framme. Något som absolut inte är onödigt, men som tar onödigt mycket plats hos oss är alla fotoalbum. Och när man som jag bloggar hyfsat mycket, så vill man gärna ha foton samlade. Så imorgon börjar mitt projekt med att scanna in alla fotoalbum som jag har.

Ja, jag kanske har tagit mej vatten över huvudet... Men jag tänker så här.. Digitala bilder håller bättre kvalitet än vad kort i album gör. Dessutom så finns det en mängd kort som man kanske inte behöver ha inscannade heller.. typ trettioelva kort på bara mat från olika högtider... Så jag tänkte bara scanna in kort som är betydelsefulla och som absolut måste sparas till framtiden.

Bli nu inte oroliga kära släkt som läser detta.. Jag tänker INTE kasta albumena sen. Bara arkivera dem i vårt förråd. En hårddisk kan gå sönder och då vill jag ha korten kvar. Men om korten i albumena inte håller samma kvalite om 30 år, så kan det vara skönt att ha fräscha kort i datorn. Dessutom sparar jag dem på en extern hårdisk, där det inte finns något annat än foton, så risken att den går sönder är minimal...

Dessutom har vi en liten miniterrorist som inte längre är rädd för kompostgallret vi har satt för bokhyllan med foton i. Så den största risken just nu är att fotona i ett oövervakat ögonblick blir nerkladdade med jord och saliv från vår käre Theodor.. Tindra är ju helsyster med honom, och blir hon det minsta lik sin bror, så lär vi ha det väldigt skoj här hemma med jord och kladd i lägenheten nästa år :) Vore väldigt trist med förstörda kort pga det.

Bara så ni vet vad jag pysslar med om det helt plötsligt bara dyker upp inlägg med foton med namn och ålder till... Så är det bara jag som genomgår en resa bakåt i tiden......

onsdag 30 juni 2010

Tindra två månader den 24 juni. Äntligen en bild där hon tittar annars sover hon mest när jag vill ta kort på henne :-)

Just nu trivs jag bra

En del av vår omgivning brukar undra hur vi får plats / står ut med varandra i vår lägenhet.
Perioder av året så undrar jag också hur vi står ut med varandra på en pytteliten bostadsyta...

Men när sommaren kommer och hela världen utanför blir extrarum för oss, så märker man inte av att vi möblerat varenda liten vrå av lägenheten.

Nu när mina 2 äldsta är hos sin pappa och Thomas äldsta är hos sin mamma, så ekar rummen nästan när man går runt i lägenheten. Med endast 2 små barn hemma så duger vår 3:a bra.

Men fråga mej i vinter eller under regniga dagar, så får du förmodligen ett helt annat svar.
Men just nu trivs jag otroligt bra i vår lilla trea.

Humlorna och jag del 3

Jaha, 2-0 till Humlorna och nu är spelet slut.

Anticimex säger att humlorna inte återanvänder bona. Så nästa år så finns de inte hos oss.. Åtminstonde inte i det boet... Hyresvärden säger.. köp Radar och testa.. men i skymning..

Jag säger.. suck.. Nåja de får väl vara kvar..

Vår hund gillar humlorna så han får väl ta och göra sitt jobb nu. Vi har försökt hindra honom från att jaga dem.. men nu får han nog ta sej en måltid..

Idag eller imorgon så bör jag få besked om jag kommit in på utbildningen jag sökt.. Spännande...INte det jag allra helst vill göra, men det är en utbildning man kan ha nytta utav inom alla yrken, så det är en bra grund och jag får lite mer tid att fundera på vad jag vill bli när jag blir stor...

Imorse höll jag på att adoptera bort Theodor då han mellan 5 och 7 låg och skrek, grät och bökade runt bredvid mej i sängen. Jag med mitt morgonhumör.. Ja, jag gjorde ju inte saken bättre.. Men vid sju däckade han om och sov till halv tio. Tindra har kommit in i en sova period, så hon somnade vid 12 inatt och sov till halv tio hon med.. Underbart :) Att jag är en nattmänniska och lätt kan vara uppe till både 1,2,3,4,5 även när vi har alla barn hemma gör ju inte saken lättare när barnen får för sej att vakna tidigt. Inatt stängde vi av tv vid halv 3. Det var ett sånt intressant program om vampyrer... om Draculas förebild.. en prinssessa... lite coolt...

Nåja när jag blir vuxen, någon gång, så kanske jag fattar att man bör lägga sej hyfsat tidigt... Men jag längtar verkligen tills våra barn blir tonåringar och vill sova till 2 på eftermiddagen.. ska bli så skönt!!!! Jag är väl inte normal... men jag lever kvar i sömnbeteendet sen jag var tonåring.. Har inte blivit av med det..

Hoppas ni får en bra dag..

tisdag 29 juni 2010

Humlornas och mitt krig del 2....

Ja, vad säger man.. Jag har nog satt grillor i huvudet på vår hyresvärd.. Hon sa också att humlor inte är farliga eller gör någon illa om man inte retar upp dem.. NÄHÄ!!!! smart tjej.. Jag gör heller ingen något om ingen retar upp mej.. suck.. Vår hund är också otroligt fredlig så länge ingen biter honom i nosen eller nåt...

Jag talade då om, med min trevligaste röst... Jo, jag vet.. Men med 5 barn och vovve så är det stor risk att de blir retade eftersom de byggt bo precis vid verandadörren..

Spruta in radar i ingångshålet, föreslog hon då.. Okej.. Får jag bryta upp altangolvet och bryta upp delar av väggen så att jag kommer åt då ordentligt.?? Nej det får du ju förstås inte.. Men varför kryper de ner genom altangolvet?? Jag kunde inte låta bli att skratta så jag sa.. jag vet inte har inte frågat humlorna om det,,..
Men antagligen för att de kommer in till sitt bo den vägen..

Vänta tills i höst då de flesta är borta och täpp till ingången då, föreslog hon..

Nej svarade jag lite bestämt.. Jag vill inte ha humlorna på min veranda eller mitt i maten. Det vore ju trist om något utav barnen gjorde sej illa på humlorna för att jag inte får någon hjälp att ta bort dem...

Hon skulle kontakta Anticimex och se om de kunde göra något undantag för mej... och ta bort dem..

Hon skulle återkomma till mej... Så humlorna är kvar och fortsättning följer på vår kamp emot humlorna.. Just nu leder de med 1-0.... suck


måndag 28 juni 2010

Humlor är nyttodjur!!! suck...

Sommar och varmt. Skönt. Jag njuter. Just nu har vi bara 2/5 barn hemma. Saknar resten utav skaran, men njuter ändå av att få vara med bara de 2 minsta. Theodor och Tindra sover middag just nu. Det är så varmt så till och med energiknippet Theodor däckar vid 2 tiden i soffan. Lika bra det. Varma, trötta barn = Ledsna barn. Så om en liten stund så vaknar han upp pigg och glad igen..

Ute på verandan så har en hel familj med humlor byggt bo precis utanför altandörren. Mindre kul... Vackra och inte så farliga att ha med att göra, om man inte retar dem. Men även den fredligaste humlan kan nog bli irriterad på vovve och 5 barn... Vi vuxna är nog inte så bra på att gå försiktigt över deras bo heller, som ligger under altanen och in i väggen... suck..

Ringde hyresvärden som hänvisade till Anticimex.. Ringde till dem och blev hänvisade tillbaka då Humlor inte är skadedjur utan Nyttodjur.. Gör ingen skada om man inte retar dem - sa hon på Anticimex..Då bränns de bara lite.. MMM jättekul svarade jag, Vi har Hund och 5 barn varav den minsta är 2 månader.. Jag vill inte att hon ska bli bränd.. Nyttodjur kan ju bosätta sej där de gör nytta då och inte under vår altan... svarade jag tillbaka. Men blev ändå hänvisad tillbaka till vår hyresvärd..

Så imorgon blir det till att gå upp tidigt för att se vad de säger.. Säkert inte deras arbete att ta hand om Humlor... suck... Nåja vi får se hur det går.

Tindra har nu passerat 4500 g och är 59,6 cm lång. Så på 2 månader har hon vuxit 9,6 cm.. AJ!!!! måste kännas rejält??Eller??

Nu ska jag kolla till vovven som ligger däckad i hallen. Han är så härlig att gå med ute nu... Flämtar och går bredvid mej numera.. Så länge det är varmt.. hihi... Det blir dock bara en 1 och 2 runda... inga långa promenader i värmen. Skönt... :) På kvällarna kryper han ut på verandan och bara njuter av den svala luften.

Ha det gott så länge

//