måndag 28 juni 2010

Humlor är nyttodjur!!! suck...

Sommar och varmt. Skönt. Jag njuter. Just nu har vi bara 2/5 barn hemma. Saknar resten utav skaran, men njuter ändå av att få vara med bara de 2 minsta. Theodor och Tindra sover middag just nu. Det är så varmt så till och med energiknippet Theodor däckar vid 2 tiden i soffan. Lika bra det. Varma, trötta barn = Ledsna barn. Så om en liten stund så vaknar han upp pigg och glad igen..

Ute på verandan så har en hel familj med humlor byggt bo precis utanför altandörren. Mindre kul... Vackra och inte så farliga att ha med att göra, om man inte retar dem. Men även den fredligaste humlan kan nog bli irriterad på vovve och 5 barn... Vi vuxna är nog inte så bra på att gå försiktigt över deras bo heller, som ligger under altanen och in i väggen... suck..

Ringde hyresvärden som hänvisade till Anticimex.. Ringde till dem och blev hänvisade tillbaka då Humlor inte är skadedjur utan Nyttodjur.. Gör ingen skada om man inte retar dem - sa hon på Anticimex..Då bränns de bara lite.. MMM jättekul svarade jag, Vi har Hund och 5 barn varav den minsta är 2 månader.. Jag vill inte att hon ska bli bränd.. Nyttodjur kan ju bosätta sej där de gör nytta då och inte under vår altan... svarade jag tillbaka. Men blev ändå hänvisad tillbaka till vår hyresvärd..

Så imorgon blir det till att gå upp tidigt för att se vad de säger.. Säkert inte deras arbete att ta hand om Humlor... suck... Nåja vi får se hur det går.

Tindra har nu passerat 4500 g och är 59,6 cm lång. Så på 2 månader har hon vuxit 9,6 cm.. AJ!!!! måste kännas rejält??Eller??

Nu ska jag kolla till vovven som ligger däckad i hallen. Han är så härlig att gå med ute nu... Flämtar och går bredvid mej numera.. Så länge det är varmt.. hihi... Det blir dock bara en 1 och 2 runda... inga långa promenader i värmen. Skönt... :) På kvällarna kryper han ut på verandan och bara njuter av den svala luften.

Ha det gott så länge

//

3 kommentarer:

Katarina sa...

Har alltid sagt och trott att humlor inte gör särskilt ont alls. Men så råkade jag trampa på en förra sommaren och attans vad det stacks!! Det brändes inte alls, det stacks......Men de är nog så söta och inte ilskna av sig. Fast att ha ett helt bo under altanen är inte precis vad man vill.

Trillingmamman sa...

Nyttodjur under altanen!!??... Hmmm.. Jag är skeptisk till det. Visst om de flyger från blomma till blomma och pollinerar.. men under er altan... neeeee, där ska de inte vara. Ring hyresvärden 10 gånger om dagen så skall du se att dom kommer. Säg att ungarna har blivit stuckna eller nåt varje gång ;-).


Kram kram

Anonym sa...

Vi köpte insektspray mot getingar och sprutade in på kvällen när humlorna sov . dom fick somna in lugnt den kvällen och sen dess har vi inte sett dom där och detta var förra sommaren ! Prova