torsdag 20 maj 2010

Theodors sovställning....


Jag klev upp för någon natt sedan, detta för att göra ett nattligt besök på toan.... Hur långt tid tar det innan kroppen fattar att man kan sova hela nätterna, man behöver inte gå på toa varje natt, bara för att man behövde det som gravid....

Hur som helst.... Efter dessa besök, så brukar jag ta en nattlig runda i lägenheten och kika till alla sovande barn och vovve. Oftast så ligger de på sin plats, där jag nattade dem... Vovven är den enda som flytar på sej under nattetid..

Men när jag gick förbi Theodors rum, så såg jag honom inte i sängen. Han låg på sitt golv, helt utslagen. Men han snarkade och såg ut att ligga skönt. Jag valde att låta honom ligga kvar där. Klockan var 3 på natten och jag visste att om jag lyfter upp honom i hans säng,så kommer han att vakna och väcka allihop och inte vilja somna om förrän kanske 2 timmar senare. Jag hade ingen lust med det :)

Han sov gott där ända till sju på morgonen... Då kom han upp med sin vällingflaska och ville äta och mysa lite med mej. Helt okej :)

Tittade på kortet nu och insåg att jag egetligen borde vrida på kortet... men jag låter er vrida på huvudet istället... :)

onsdag 19 maj 2010

Frille gömmer sej... halvdant...

Jag sa åt Frille att gå in ifrån verandan, vi skulle nämligen öppna grinden, och Frille är en hund som gärna smiter om han får chansen... Efter mycket tjat, så gick han in och gömde sej bakom gardinen.. Ser ut som att han tänker ... - Ingen som ser mej nu????!!!!

Sen fick jag be honom att lägga sej ned, då Theodor sprang ut och in på verandan genom grinden. Jag sa åt Frille att lägga sej ned inne i vardagsrummet, men Frille är som han är... När jag sa åt honom, så la han sej med tassarna inne i vardagsrummet.. Men när jag vände mej om så nog fasen åkte en tass ut på verandagolvet...


Frille ska alltid ha sista ordet... VOFF!!!!

tisdag 18 maj 2010

John Blund var på väg att ge upp hoppet om mej inatt....


Tindra... Ja inatt var hon gosig.. Jag var dock inte på goshumör...

Hon gav sej inte förrän hon låg på min mage ( jag halvsatt ). Först då kunde hon somna om. Jag reste mej upp försiktigt efter 10 minuter. Hon snarkade lite försiktigt. Perfekt tänkte jag.. Smög till hennes säng, la ner henne, bäddade om henne. Smög tillbaka till min säng. Mäkta stolt över att hon somnade hos mej... La mej, bäddade om mej själv.. La huvudet på kudden och John Blund smög sej fram..

När John B, nästan fullbordat sitt jobb, så hör jag ett gnäll från hennes säng.. Attans tänkte jag.. Nappen!!!.. Flög upp!!!  i med nappen och hon tystnade..Jag gick på dejt med John B igen.... Denna procedur upprepades ca 8 gånger... Sen fick jag nog. Troligen John också för han började slarva med sin uppgift...

Mellan den 8:de ovh 9:de gången så dyker Theodor upp i sovrummet.. Thomas fixar välling till honom. Jag smyger upp och plockar upp Tindra.

När jag vänder mej om för att gå med henne tillbaka till min säng, så ser jag i mörkret att Theodor lagt beslag på min säng, täcke och kudde.. Då fick jag nog!!! Ge fan i min säng sa jag med halvhög röst.. Lyfte bort Theodor till andra sidan sängen.. La mej med Tindra som somnade om på 2 sekunder..suck.. Nu lät jag John göra ett sista försök med att få mej att somna.. Han lyckades och Jag sov i 2 timmar.. Då smög jag upp och la Tindra i sängen igen.. Denna gång funkade det.. 

Jag la mej och somnade om. 20 minuter senare ringde väckarklockan och det var morgon och en ny dag att ta tag i...

En härlig natt att minnas.... 


måndag 17 maj 2010

Felicias första möten med sina syskon


Felicia har alltid varit nyfiken, när det har varit ett nytt syskon på gång.

När hennes lillebror Zebbe föddes så var hon så liten, så när hon kom hem så satte hon sej i sin morfars knä och blängde på sin bror.. Det tog dock bara knappt en dag så hade hon fattat tycke för sin lillebror.

När Theodor föddes, så var hon ju lite äldre. Så några onda blickar kom inte.. Men hon trodde att man kunde leka mer med Theodor än vad som gick... Hon undrade när man kunde börja leka på riktigt med honom.. Nu när han kommit upp i den åldern då man kan leka med honom, ja, då är han plötsligt jobbig :)

När Tindra föddes för några veckor sedan så började Felicia gråta när hon såg henne för första gången. Hon är så söt!!!! tyckte Felicia. Men hon börjar känna att det räcker med syskon nu... :) Jag kan förstå henne :)

söndag 16 maj 2010

Tåg i olika former


Idag har jag varit själv hemma med Theodor och Tindra. Thomas är i Norge över dagen och lämnar sin son Preben. En resa som tar ca 16 timmar tur och retur. Från vår dörr och tillbaka till vår dörr.

Resan är lång ochg tråkig.. Jag vet, jag har också gjort den några gånger för att avlasta Thomas. Vår familj, vårt hem, då kan också jag offra mej att åka den sträckan för att hämta eller lämna Preben.

Medans pappa och storebror åker tåg, så passade Theodor på att gå in i Zebbes rum och hämta alla tåg han hittade där. Sen in i vardagsrummet, och där har han suttit hela dagen nästan och lekt med tåg. Tänk att det är så faschinerande att leka med tåg och tågspår...  

Snart är det läggdags för Theodor, troligen får jag muta honom med att ta med sej ett utav tågen in i sängen och somna med det... Han älskar verkligen tågen...

Tindra


Tindra föddes den 24 april. Vägde 3400 g och var 50 lång. Hon föddes i v 40+0. Det längsta jag någonsin har gått.... Tindra var dock på väg ut, ca 7 gånger mellan v 21-34. Blev stoppad med hjälp av Bricanylsprutor och Bricanyltabletter.

På kortet är hon 2 veckor och 4 dagar.

Hela familjens lilla guldklimp just nu..



Frille

Jag vill presentera vår familjs enda 4 fotade vän. ( Om man bortser från dammråttor och strump-tjuvar )

Frille

Han föddes 2009-02-24

Frille kom till oss i april - 09. Han var mycket efterlängtad utav mej och Thomas. Barnen visste inte om att vi köpt en vovve. ( ja, det heter vovve, inte hund, i vår familj )

Barnen blev så glada över att vi skaffat oss en liten vovve. Frille lärde sej snabbt att inte bråka vid matskålen. Det är väldigt vanligt att små valpar har lite problem i början med att morra och spänna sej lite när de äter. Det gör de för att de haft konkurans med de andra syskonen. Vi lärde Frille snabbt att han inte behövde vakta sin mat. Nu, ett år senare, så får vi nästan tvinga Frille att äta, då han blivit lite ointresserad av mat.

Frille älskar snö, men gillar inte regn. Då ser han lika besvärad ut som vi gör när vi går ut i regnet.
Att hoppa och leka är något som också gör Frille lycklig. Att sova är något som Frille gör ofta.

Han har helt själv, utan träning, kommit underfund med att vår dörrklocka är lite läskig. Så fort någon plingar på dörren så springer Frille ut i köket, sätter sej på sin plats och kollar ut i hallen vem som kommer.

Han har även helt själv lärt sej att sitta så fort man ska gå ut.
Följa med in på toa så fort matte ska på toa, ingen annan.. suck... som om det inte vore nog med barnen...
Helt själv har han också lärt sej att badkaret är lite läskigt, trots en massa godis.. Försök pågår fortfarande med att få honom att hoppa i själv.