fredag 18 juni 2010

Underbar dag med vännen och hennes dotter...

Felicia och hennes bästa vän Linn i kärlekstunneln



Är helt slut efter en underbar dag med bästa vännen Eva ( http://www.familjenxl.bloggplatsen.se/ ) och hennes dotter Linn, min underbara Felicia och mej själv på Gröna Lund. Vi har femkampat, åkt, skrattat, åkt mera, ätit och massor mera... Är trött nu och har inte hunnit föra över korten på verandan.. fixar det imorgon, i pauserna från tvsändningen av det stora bröllopet...

Lägger upp bilder imorgon och berättar mer om vår dag.. om avundsjuka mammor och roliga clowner samt läskiga tåg.. Lite om ubåtar och fartyg blir det också...

nu är det nattdags .. gäsp... natt natt

onsdag 16 juni 2010

Felicias födelsedag idag


Min lilla tjej

För åtta år sedan så låg jag i en säng på förlossningen. Jag låg med min nyfödda lilla tjej bredvid mej.
Vi båda pustade ut... Hon för att hon kommit ut i stora vida världen, jag för att det gick så fort. Känslorna var många. Det tog tid att förstå att hon var min..

Felicia Veronica blev hennes namn.

Hon vägde 3625 gram och var 48 cm lång

Svart lite lockigt hår.

Hon sov, åt och sov igen.. Väldigt länge. Hon har knappt varit sjuk. Alltid charmig och väldigt snäll. Så omtänksam så att det blir jobbigt för henne själv. Hon bryr sej väldigt mycket om andra och har alltid gjort.

Idag blir min lilla tjej 8 år gammal.

Jag tänker väl som alla andra föräldrar... Vart tog tiden vägen.. I höst börjar hon årskurs 2.. Hon som nyss började på dagis.. Snart tar hon väl studenten... Utan att jag märkt att hon även slutade nian..

Musik, djur, kompisar, diskutera, tv-spel, singstar, Disneymonopol, rita, pyssla och vara på tivolin.. Är några utav dom saker hon älskar att göra.

På fredag ska hon få gå på Gröna Lund med sin bästa vän Linn. Jag frågade om hon ville ha barnkalas eller bjuda en vän på Grönan.. :) Valet var enkelt för henne och hon grät av tacksamhet när hon kramade om mej efter min fråga. Ja, hon är en väldigt känslosam tjej. När hon var 4 år så såg hon på Disneyfilmen Skönheten och odjuret.. Hon låg i sin säng, det var  kväll. Hon kom ut till mej i vardagsrummet och grät floder.. Skönheten var så vacker sa hon.. Det var första gången hon grät till en film och det har blivit många tårar till filmer efter det :)

Felicia 8 år.. Hoppas det dröjer länge tills hon blir 9 år. Vill att tiden ska gå sakta nu.

Imorgon visar jag bilder på verandan.. Staketet är klart och bordet invigt med Felicias val av middag ikväll.. Tacos!!!

efterrätt: GLASS!!!


söndag 13 juni 2010

Äntligen blir verandan bra...

Med många barn i familjen, många barn i våra vänners familjer, så gäller det att planera för tex en middag. Får vi plats, har vi stolar så det räcker.. om inte.. hur löser vi det då?? har vi tallrikar? bestik och glas så det räcker?? osv.. Ja lite mer planering är det än vanligt.. men ack så kul ändå.. Det vi har upplevt som lite problem är när vi vill sitta på verandan och äta med våra vänner. Vi får liksom inte plats allihop tillsammans. Jag gillar inte riktigt tanken på "barnbord".. Jag gillar när både vuxna och barn sitter tillsammans.

Idag har jag och Thomas löst detta "problem", :) Vi har köpt en sådan här....



bild hittad på google....

Den är ljusare i träet och lite längre.. Helt perfekt att ha på verandan när man är många.. Kanske inte så snygg design.. Inte den senaste designen, och kanske inte vad vi drömmer om att ha.. MEN vi får plats många runt bordet utan att trängas.. Och jag vet att kring detta bord så kommer vi att få många glada minnen, och då gör det inget att bordet inte är snyggt och prydligt...

Kommer att ta kort på den imorgon när den står på plats.

Dessutom har vi nu äntligen köpt ett nytt staket, så bilder kommer under veckan, på hur det ser ut. Vi är trötta på att behöva ha hunden kopplad på vår egen veranda och vi vill inte riskera att vår lilla rymling Theodor någon gång lyckas klättra över vårt nuvarande staket utan att vi ser det. Så staketet kommer att bli 1,20 högt. Mycket bättre än dom ca 75 cm som vi har nu...  Imorgon kommer vi att få hem alltihop, sen är det bara att bygga det :) jippie