fredag 9 juli 2010

Är det verkligen en humla? Vet att det blev en dålig bild, tyvärr tagen med en mobil. Jag får en känsla av att det är något annat. Har aldrig sett en humla så stor. Ca 1och 1 halv centimeter !!!

Felicia är superglad :)

Igår kom det ett roligt brev på posten...  Felicia har kommit in på en gymnastikförening som hon stått i kö till i 2 år. Äntligen får hon börja där till hösten.. Gissa om hon är glad :)

2 gånger i veckan kommer hon att få träna.


måndag 5 juli 2010

Bad på stranden för första gången :-)

Idag är det min dag..

Jaha, så idag är dagen då det ska vara så speciellt.???!!!

Jag själv känner inget speciellt, har till och med helt frivilligt valt att avstå firande i år... eller rättare sagt.. idag.. Jag sprang på lite patrull utav kära släkten och några vänner... så jag var tvungen att ge mej och låta mej bli firad den 1 aug.. passar perfekt då vi ändå har kalas utav andra anledningar dagen innan.. Vad vi ska fira då vill jag inte berätta just nu.. av olika anledningar, så jag hoppas ingen nämner det här i någon kommentar...

Idag ska jag inte vara hemma, har egna planer med Theodor och Tindra.. Har inte bestämt mej för när jag ska lämna hemmet eller när jag kommer tillbaka idag.. Kanske jag bestämmer mej för att möta upp min sambo som hämtar sin son i Norge idag.. Får se om jag bestämmer mej för att överraska dem på tågstationen... Beror på hur Tindra och Theodor är i humöret.. Kanske bäst att vara hemma med dem på kvällen.

Jag hoppas på fint uppehåll imorgon, då jag bestämt mej för att vara ute lite.. Vad jag ska göra återkommer jag med på tisdag. Men jag lär inte finnas på bloggen under dagen.. Eller jo, kanske jag skickar iväg ett mobil-inlägg...

Ha det gott idag alla som läser.. Själv ska jag njuta av min dag...

söndag 4 juli 2010

Jäkla hyresgästföreningen..

21:00 pip.. PLING PLONG PLING PLING PLONG!!!! på ytterdörren, ikväll, söndag kväll.

Thomas öppnar dörren...
- Hej! Är det hos "---?" undrar personen i dörren...
-Nej det är hos min flickvän...muttrar Thomas surt. ( personen i dörren frågade efter mitt efternamn, och dessutom står inte Thomas med på hyreskontraktet ännu...)

Jag dyker upp bakom ryggen på Thomas och ser en äldre man med en pärm i handen..
suck tänker jag. en dörrförsäljare. Men slår på ett litet, mycket litet, leende.. och tar över konversationen med mannen. Thomas går tillbaka några steg i hallen.

-Hej, säger jag med en mycket trevlig röst, för att vara sura jag...
_Hej jag kommer från hyresgästföreningen..... " blkablbalbalblabl" Jag hör inte längre än så...

Hyresgästföreningen kl 21 en söndag kväll.. Har det hänt något allvarligt börjar jag tänka.. Men mannen säger inget om någon olycka, försäljning eller nåt.. Däremot undrar han om tfn nr han rabblar upp är mitt...
Jag inser ganska snabbt att mannen egentligen inte är här för något speciellt ärende, bara ragga medlemmar.. ( jag är medlem..suck..) Då blev jag sur.. -Nej det är inte mitt nr.. avbryter jag honom, och jag fortsätter min konversation... ( jag nämnde inte att det nr sa jag upp för länge sen, och att jag har ett nytt.. tyckte inte han behövde veta det..)

- Det är väl inte så smart att ringa på hos folk så här sent??
- Ja, men hur ska vi annars kunna kontakta er så här?? säger mannen och ger mej ett riktigt hånleende.. Det skulle han inte ha gjort för då blev jag sur på riktigt..
-Jo, du kunde ha knackat på dörren så du inte väcker eventuella barn som sover..
-Men då får man ju så ont i knogen! säger mannen och knyter näven för att visa mej vart han får ont av att knacka på dörren...och så försöker han fortsätta prata, men jag går på igen..
-Du får väl skaffa arbetshandskar då.. för jag gillar inte när folk plingar så hårt och så mycket så här sent på kvällen..
Mannen tittar på mej.. och ler!!!! -Men lillkillen ser ju pigg ut säger han och pekar på Theodor som kommit ut till oss...
Jag stirrar bara tillbaka på honom och besvarar inte den korkade kommentaren.

Mannen frågar sedan om portkoden till porten vid oss.. ( vi bor bredvid porten med egen ingång.. ) Nej den har inte jag muttrar jag surt..
Nej just det svarar han, ni kanske aldrig går in där...
Nej helt riktigt svarade jag tillbaka och stängde sedan dörren.. När dörren väl var stängd så muttrade jag surt för mej själv.. Jag går bara in i porten när jag ska kasta sopor, gå in i barnvagnsrummet och in i mitt förråd.. Men det tänker jag inte tala om för honom!! Klart jag har koden dit..

Vad mannen ifrån hyresgästföreningen ville, vet jag inte.. Men imorgon ska jag ringa vårt kontor och klaga..

I mina ögon står hyresgästföreningen för : Service, trygghet och förhandling..
Numera lägger jag nog till korkade dörringare också till deras lista.

Suck..