lördag 12 juni 2010

Frille är laddad....


Nu är det sommarlov för familjens barn :) Frille är laddad med energi, han vill leka med barnen och det kommer han att få göra massor i sommar.

Jag är superlycklig. Våra förlovningsringar har kommit och sitter nu på våra händer.. Varsin slät silverring.. Jättefin. Är verkligen så lyckligt lottad som har träffat en sådan underbar man.. Älskar honom så mycket.

Har varit dålig på att uppdatera mej här, detta pga att vår dator behövde en totalrenovering inför sommaren. Så nu funkar den felfritt igen. Skönt.

Nu ska jag koppla av, imorgon kommer Felicia och Zebbe hem ifrån sin pappa. Längtar så efter dem.

Ha det gott så länge alla som läser.. 

måndag 7 juni 2010

Lite om mycket...

Idag ska vi gå upp till vår hyresvärd och kolla om det finns något förråd ledigt till oss. Vi behöver hyra ett extra. Lägenheten är full av garderober och bor man trångt som vi gör, så finns det inget annat val än att flytta ut saker som bara är onödigt egentligen... Efter det så väntar en mindre renovering utav vardagsrummet / Zebbes rum / vårt sovrum / Tindras sovdel. Ni som tror nu att jag menar 4 olika rum har fel.. Det är ett och samma rum jag pratar om... :) Så trångt är det....

Min vän ringde nyss och bad om lite råd.. Hon är gravid i v 34. När jag var i samma sits som hon är i nu, så ringde jag henne och bad om råd. Hon sa då.. ring förlossningen och prata med dem.. - Nejdå, vill inte ringa i onödan svarade jag henne då. Det är ingen fara, det går över.. Nu när jag nämde för henne att hon kanske skulle ringa och be om lite råd utav dem, så fick jag till svar.. - Nej, vill inte ringa i onödan... Det går över...

Suck vad gravida ska vara krångliga.. hahahhahahah Vi skrattade åt situationen..

Idag ska vi försöka ta oss till vårt andra hem.. Försäkringskassan... Nåja, lite blanketter som ska fyllas i... Det ska nog gå bra..

Thomas fick papper hem i förra veckan där det nu är klart att han är registrerad pappa till Tindra... Eftersom vi inte är gifta så måste Thomas godkänna faderskapet... Som ogift är tydligen risken att vara otrogen större, än om man är gift.. För gifta par behöver inte fastställa faderskapet med vittnen och kommunblanketter.. Märkligt i mina ögon.... Antingen ska alla göra det eller ingen. Gift eller ogift.. kvinnan kan vara otrogen ändå...

Livet rullar på annars i en faslig fart. Skolavslutning på fredag. Felicia slutar ettan... otroligt vad fort det går... Fattar inte.. Nyss låg hon i min famn... Mitt första barn... ojojoj 8 år sedan...

Nu ska jag gå och ta hand om mina kliande myggbett. Fattar inte.. de är massor och de är stora!!!! suck..

Hoppas ni får en skön dag alla ni som läser... Kram från

söndag 6 juni 2010

6 barn under 2 år och bilen går sönder!!!

Igår bar det av till Gnesta. Med bästa vännen Eva ( http://www.familjenxl.bloggplatsen.se/ ) så lastade vi hennes bil full med vagnar, 6 barn under 2 år, och oss själva. Med glatt humör och mycket humor så åkte vi iväg på det som skulle bli en dag att minnas.
Vädret var toppen, barnen var på sitt bästa humör och Eva och jag njöt av att komma iväg hon och jag. Väl framme så fick vi först ägna en stund åt att hitta en parkeringsplats. En stor Cheva Van är inte det lättaste att hitta. Men tillslut så fann vi en stor gräsäng med gott om plats för bilen.

Evas lille 2 åring
Ut med alla barn, trillingvagn och syskonvagn. Väskor med blöjor, nappflaskor och ombyteskläder till barnen. En tur på marknaden väntade oss, och vi njöt av solskenet och glada barn. Men att gå med så många barn innebär många blickar ifrån folk. Speciellt Eva fick ju utstå ett antal kommentarer och blickar, både glada och onda... Detta pga att folk tycker att det är ett stort häftigt fenomen att ha trillingar. En dam som hade ett marknadsstånd, hoppade fram framför vagnen och stoppade henne.. -Jag bara MÅÅÅSTE får titta på dem... suck..

Jag beundrar Eva, för det gick inte att gå en meter utan att folk kommenterade eller stoppade henne. Men inte en enda gång så lät hon sin frustration över att inte få vara ifred, gå ut över de andra människorna. Kommentarer som -Gud vad många barn, å trillingar, åå fyrlingar ( Då satt Evas 2åring på vagnen också med sina bröder.) , vad jobbigt med så många barn.. osv.. Hela dagen fick hon höra sådana kommentarer. Men en var lite rolig.. Personen såg även Theodor i min vagn och fick för sej att de var femlingar!!! hahahahha

Vi slog oss ner på en stor gräsmatta med alla barn och åt lunch och njöt av det vackra vädret. Sen blev det en tur till in bland alla människor, och sen bar det av tillbaka till bilen. Där blev det blöjbyte på löpande band och in med alla 6 barnen i bilen. En efter en somnade de så fort bilen började rulla. Eva och jag skrattade och vi njöt av dagen... När vi närmade oss Sthlm så händer det som absolut inte får hända...

Radion tystnade, en gul servicelampa började lysa. Det innebär att något är riktigt fel på bilen... efter några minuter så insåg både hon och jag att det här kan bli riktigt jobbigt... Så vi svängde av vägen och tog oss in på Bauhaus parkering... Vi hittade ett litet område på parkeringen där vi fick stå helt själva...  Efter någon minut då bilen fått vara avstängd, så gjorde Eva ett försök att starta den igen. Då hördes bara ett "phöö, urk, phu..." ifrån bilen.. Den var stendöd... Och ja, vi hade tankat bilen full innan, så det var inte soppatorsk.. Troligen var det generatorn som gick..

Så där stod vi på Bauhaus parkering, på eftermiddagen, med trötta 6 små barn under 2 år, och vi själva var väl inte så pigga heller. Så ur bilen med barnen, fram med resterande matsäck och vänta tills Thomas kusin och Evas karl kunde komma med 2 bilar och hämta oss. Jag åkte med Thomas kusin och tog med mej 5 barn i bilen, vi åkte hem till oss och där fick barnen ny blöja och makaroner och köttbullar.

Så det blev verkligen en dag att minnas. En underbar dag med många roliga minnen.. Ja, trots att vi blev fast på parkeringen så kunde vi inte göra annat än att skratta åt det..