lördag 7 augusti 2010

Får man igång en så får man igång alla

På måndag börjar mitt plugg.. Massor att planera kring Zebbe.. Vi möblerar om , så vi får plats, Vi planerar och fixar ända tills vi somnar..

Igår tog jag med Preben, Thomas son och en kompis till honom, till Grönan, Jag som lovat och svurit på att aldrig gå dit under högsäsong.. suck.. Kö!!! minst 40 minuter till varje attraktion.. gäsp.. Men kul hade vi.. Man måste ju pyssla om alla barnen en och en ibland.. Igår blev det Prebens tur.. Det är galet vad jag älskar den ungen.. Helt underbar och den här sommaren har han verkligen tytt sej till mej också... Inte bara pappa.. till och med kommit till mej istället för till honom när han var lite ledsen.. Gissa om jag blev glad.. för att han kom till mej.. :)

Tindra växer så det knakar, stl 62 - 68 numera, och äter 6 månaders välling.. Hon är bara 3 månader.. men är HUNGRIG!!! äter massor och växer på längden.. EN glad tjej som sover massor..

Theodor håller på att lära sej räkna..

ett tå tje YRA!!!!!!!!! säger han...

Tinja = Tindra
däj = där
iiitt = sitt till hunden....
aaa = ja
äj= nej
ä av = lägg av ( suck )
titta
ålla = kolla
ma = mat

För varje dag som går får vi lära oss nya ord utav Theodor.. Så kul...

Felicia och
 Zebbe har inte ändrat sej så mycket.. Det tar lite längre tid innan man upptäcker vad de lärt sej..

Preben sa en rolig sak idag..

Mia, är det på "se filmen" jag trycker för att se på svenska??
Ja det är det svarade jag
Okej, tack för tipset sa han nöjt och gick in på sitt rum.. hahahha

Denna sommaren så har han velat se mycket svensk film med svenskt tal eller engelsk film med svensk text. Han visar ett enormt stort ordförråd när det gäller svenskan.. Han som oftast pratar norska annars.. Men nu i år har det lossnat massor, och han tänker mycket innan han svarar, för att hitta rätt ord på svenska. Han blir mycket irriterad när han bara finner orden på norska.. Jag ber honom då säga på norska vad han vill, då jag hänger med på det mesta.. Men han vägrar och försöker förklara istället på svenska vad han menar.. Otroligt bra utav honom. En otroligt gullig kille..

Han leker med orden och jag tänkte för någon vecka sedan att utnyttja barnens nyfikenhet.. Så jag satte mej i soffan och med alla barnen och vi började titta på 5 myror.. :) En klassiker.. När de började  räkna så började Felicia räkna med, för hon kan bara inte låta bli, och då börjar Zebbe räkna också, för han vill inte vara sämre än sin storasyster, då övar han automatiskt på uttalet vilket han behöver.. , Preben vågar då också lite i smyg att räkna på svenska eftersom de andra gör det, då riskerar han inte att göra bort sej och Theodor tycker de andra verkar vara så roliga och då vill han också räkna.. Därav.. ett tå tje YRA!!!!!!!!

Ja, får man igång en så får man med sej alla oftast.. så  kul.. Tindra då.. ja, hon låg och jollrade i sin säng medans de andra räknade..

tisdag 3 augusti 2010

mycket viktig information... :)

Hej kära släkt och vänner..

Nu börjar den årstid då bloggandet kommer igång på allvar igen.. och nu har jag en helknasig sak på gång.. Det har säkert med min 30 års kris att göra.. hahahha

på följande sida KLICKA HÄR så kommer man till en ny blogg... som jag har.. min 3:dje.. Detta är en mycket viktig blogg att följa, om man känner oss personligen... Jag har några lekar på gång där inne, och det är ett måste om man känner mej eller min familj personligen, att man är med där... Det handlar inte om att göra en massa saker, eller skicka vidare saker.. Men känner man mej eller Thomas så bör man hänga med där inne :)

Välkomna dit

söndag 1 augusti 2010

Tindra fick dessa fina blommor utav min kära faster och farbror igår. Så vackra och de luktar så gott