lördag 31 juli 2010

Tindra har idag fått sina namn

Ett stort tack till alla som hjälpte till med Tindras dop, Från musik till fika, från förberedelse till städning efteråt... Tack för det hon fick och tack för alla lyckönskningar.

Vi är så glada för att ni ville dela denna dag med oss. Det blev verkligen en dag att minnas.

Nu sitter vi i soffan och tystnaden har lagt sej i lägenheten... Alla vi, inklusive hunden ( som var hemma ) är helt slut.. Men på ett positivt sätt. Imorgon eller på måndag ska jag lägga över korten på datorn och då visa er lite bilder.

Tack också till er som skickat gratulationer via posten.. Verkligen jättegulligt av er..

Självklart kommer vi att skicka ut ett tackkort till var och en utav er som var delaktiga på något sätt.. Men jag ville redan nu rikta ett stort tack till er alla, vare sej ni firade med oss på plats eller i tanken..


torsdag 29 juli 2010

Snigelhinder???

Idag har det varit en innedag för hela familjen.. Möblerat om i 3 rum!!! hittade en snigel inne i Zebbes rum!! fy 17 vad äckligt det var... Kan man sätta upp snigelhinder vid verandadörren?? Vore skönt.. Nu har vi hittat 2 st bruna, avlånga, slemmiga sniglar i hemmet.. På helt fel plats om ni frågar mej...

Ikväll har jag suttit och förberett inför helgen. Den blir fullspäckad med kalas i olika former.. Ska bli trevligt..

För en gångs skull är jag ute i god tid.. ganska ovanligt när det gäller mej.. Natten innan eller timmarna innan så brukar jag påbörja projekten som ska vara klara till fester.. suck.. Men nu känns det bra.

Tindra fick sin första vaccination idag... Lite halvtrött har hon varit efter det. Men inte alls gnällig som hennes syskon har varit efter sprutor.. Ganska skönt.

Nu ska jag däcka i soffan med min älskade sambo... Sen är det dags att natta kudden...


tisdag 27 juli 2010

Tisdagsblogg??? Nejdå inte alls...

Jaha, har detta blivit en tisdagsblogg??? Nejdå inte alls.. Men jag har haft häcken full med andra saker.. Men det går att läsa mer om på Zebbes blogg..

Annars då?? Jodå livet rullar på. Alla 5 barnen är hemma.. Vi bara njuter. Ja, förutom i morse då våra 3 äldsta spelade tvspel... Detta hördes i hela lägenheten. Okej, det är väldigt lätt att höras här.. MEN!!! Att skrika kl 9 på morgonen, när 2 vuxna och 2 barn sover är förbjudet.. Ja, vi är sjusovare.. Men kära Theodor har fått för sej att leka ända till tolv ett på natten.. Efter det så är ju jag och min sambo inte så kloka att vi går och lägger oss.. Nej då har vi vår tid..

Prat om allt mellan himmel och jord.. tar sin tid och oftast så somnar vi vid halv 3 mitt i en mening..

Vi är inte morgonpigga någon utav oss egentligen i den här familjen.. De piggaste barnen är våra 8 åringar.. De vaknar gärna vid sju på morgonen.. Men då är de duktiga och är tysta tills vi kliver upp vid tio, halv elva.. Jag är nog rätt ensam om att längta tills mina barn blir tonåringar och sover halva dagen..?? eller finns det fler därute som längtar efter det?? troligen inte..

Nåja, under sommaren så är vi lite friare i tider i vår famlij.. En vecka innan skolstart så är det dock rutiner igen som gäller och då får vi föräldrar snällt ta oss upp ur sängen.. Det som jag verkligen bävar för inför hösten, är att jag i våra redan inrutade rutiner måste planera in mej själv igen... Jag ska ju vara i skolbänken kl 8 på morgonen.. suck.. jag som brukar lägga mej då och somna om, för att de äldsta gått till skolan och de minsta sover fortfarande... Nåja det ska väl gå bra att fixa till...

Nu kommer väl ni att tänka på vår kära "mode-hund" Frille.. Har man hund så är det ut kl 5 på morgonen.. NOT!!!!!!! Sista kissrundan får han runt halv elva på kvällen.. Vid 10 på morgonen, så brukar han sitta och glo på oss... Då vill han ut.. Jag började när han var valp att gå ut tidigt på morgonen.. men då fick jag väcka honom. Jag lät honom då välja rutiner själv, och vips så blev han torr och hur go som helst.. Vi har alltså också en morgontrött hund i vår famijl.. Mycket praktiskt... Får Frille välja själv, så tar han gärna en kvällsrunda mellan 22-00 på kvällen. Mycket praktiskt då de flesta hundägare sover... Vi får gå ensamma.. kl 10-11 på morgonen då vill han verkligen ut. Går man tidigare, så släpar han bakbenen efter sej och vill in igen.. oftast så vill han inte ens kissa... hahahha suck...

Ikväll har barnen somnat i tid, allihop.. Så nu är det dags för lite kvällsmys.. dvs Tv-spel!!! Jag och min sambo delar det intresset starkt... lite kull faktiskt tycker ungarna..

Ha det gott, och jag hoppas det inte dröjer en vecka till nu innan nästa inlägg här...

Kram från